XI Forès Poesia i Música

 • Calendari: 5/6/2021 10:00h - 19:00h
 • Localització: Forès

  Forès viurà, el proper dissabte 5 de juny de 2021, la onzena edició del certamen Forès Poesia i Música, un dels certàmens de poesia i música en directe més importants de les nostres contrades.

  Aquesta onzena edició arriba amb un any de retard, ja que la pandèmia de la Covid-19 i les mesures de prevenció de contagis establertes per les autoritats va portar la seva suspensió l’any passat.

  Enguany però, es reprèn l’activitat amb més ganes i vitalitat que mai. Pel que fa a la seva vessant musical, presentem un cartell molt potent amb noves propostes d’emblemàtics cantautors:

  Joan Isaac, Carme Sansa i els Set pecats capitals

  Per primer cop en la seva llarga carrera professional, el gran cantautor Joan Isaac uneix el seu talent al d'una actriu immensa, Carme Sansa, per crear un commovedor espectacle únic de música i poesia.

  L'eix central són set cançons de Joan Isaac que parlen dels Set pecats capitals, set cançons d’una gran alçada musical i força poètica creades durant el confinament dels mesos de març i abril de 2020.

  L'espectacle inclou les set cançons del nou disc de Joan Isaac i que són precedides per set poemes de grans poetes (Vicent Andrés Estellés, Maria Mercè Marçal, Luis Eduardo Aute, Pere Quart, Bartomeu Rosselló-Pòrcel, Ángel González i Montserrat Abelló), recitats per Carme Sansa. La força dramàtica d’una de les millors actrius de l’escena catalana de tots els temps realça d’una manera extraordinària les cançons de Joan Isaac.

  L'espectacle compta amb la complicitat de dos grans músics: Antoni-Olaf Sabater, autor dels arranjaments i pianista, i la contrabaixista Queralt Camps.

  Joan Isaac - canta

  Carme Sansa - recita

  Antoni-Olaf Sabater - piano

  Queralt Camps –contrabaix

  Quico Pi de la Serra - Cançons de Combat

  El passat gener Quico Pi de la Serra va enregistrar en directe el que serà els eu 24 disc de la seva carrera discografia Cançons de Combat, proposta Inclou cançons fetes fa molts anys, d'altres més recents i algunes d'altri, però totes emblemàtiques pel que fa a la temàtica. Aquest treball destil·la una part fonamental de la forma de ser de l'artista que sense concessions repassa l’actualitat a través de cançons fetes en diverses èpoques.

  En la seva vessant poètica, enguany prenen protagonisme poetes i iniciatives poètiques de proximitat, de la mà de l’associació literària l’Escarritx.

  Aquest gest s’ha repetit tantes vegades durant les 10 edicions del Festival de Pasqua de Cervera celebrades fins el moment. I la nota s’ha donat bé i, per aquest motiu, el Festival, ha esdevingut una cita anhelada per totes les persones que estimen l’art musical.

  En la seva vessant poètica, enguany prenen protagonisme poetes i iniciatives poètiques de proximitat, de la mà de l’associació literària l’Escarritx.

  Ser OLI - Ars infernum

  El poeta de Montblanc ens presentarà el seu darrer llibre, que recull versos que, amb vehemència, pronunciarà contra els silencis de la humanitat que el diner, i altres supersticions, pretenen salvaguardar. Ja no és, per al poeta, el món una plataforma per veure la vida passar, sinó una extensa xarxa d’històries que necessitem desnuar i narrar.

  Diàlegs inèdits: el Rector de Vallfogona i Perot Rocaguinarda, el bandoler

  L’Associació Literària l’Escarritx ens presenta la representació dels diàlegs inèdits entre el Rector de Vallfogona i en Perot Rocaguinarda, el bandoler més famós de la Catalunya de primers del segle XVII, un vespre de setembre de l'any 1609.

  Forès homenatja Joan Margarit

  Activitat que vol retre homenatge a Joan Margarit, icona de la poesia contemporània i arquitecte de les paraules, genial amb la ploma i estimat pels seus lectors. A Forès hi trobava el seu refugi preferit. Des de l’organització volem retre un sentit homenatge al poeta de la millor manera que sabem, llegint la seva inoblidable poesia.

  Horaris

  10:00h Presentació de la Jornada XI Forès Poesia i Música

  10:45h Diàlegs inèdits: El Rector de Vallfogona i Perot Rocaguinarda, el bandoler – Associació Literària l’Escarritx.

  12:00h Forès homenatja Joan Margarit

  12:30h Joan Isaac i Carme Sansa “Els set pecats capitals”

  16:45h Presentació del llibre Ars Infernum, de Ser Oli.

  17:30h Quico Pi de Serra “Cançons de combat”

  Degut a la pandèmia de la Covid-19, els assistents s’hauran d’inscriure i hauran de seguir totes les recomanacions de les autoritats sanitàries per a la prevenció de la propagació del coronavirus.

  INSRIPCIONS TANCADES

  Menu