El mirador de Forès

Actualment coneixem Forès com el Mirador de la Conca de Barberà, però antigament va ser un dels llocs més buscats, ja que de tota la serralada del Tallat és la punta més esvelta i alhora fa de ratlla natural i divisòria de comarques i províncies.

En els inicis de la restauració cristiana, possessionar-se d'aquesta punta fou sempre la gran cobejança dels comptes de Barcelona, conqueridors de la nostra terra. Cada vegada que la host catalana avançava pels territoris de la Catalunya Nova i podia veure alguna sima de muntanya, fitava la mirada a occident per si podía abastar aquest lloc altament estratègic.

 

La història reflexa el que avui hom pot admirar des del Mirador. La seva privilegiada elevació fa de Forès el mirador natural de la Conca, amb una esplèndida vista de tota la comarca i de bona part de la veïna, la Segarra. La serra de Montserrat sembla a tocar i, si el dia és clar i l'hora de matinada, hom pot admirar el Montseny i albirar el mar per l'estret del coll de Cabra. Situant-se a la part nord del poble, la visió de les terres de Lleida queda emmarcada pels Pirineus fins allí on allarga la vista.

 

 

 

 

 

 

Menu