COMUNICAT EN RELACIÓ A LA SUSPENSIÓ DE LA FESTA MAJOR DE FORÈS 2020

25/08/2020

COMUNICAT EN RELACIÓ A LA SUSPENSIÓ DE LA FESTA MAJOR DE FORÈS 2020

La complexa situació sanitària derivada de la COVID-19 que hem hagut de fer front tots plegats aquest any 2020 han incidit en gran manera sobre les diferents activitats culturals que s’han anat programant des de l’Ajuntament de Forès. Aquestes circumstàncies ja ens havien condicionat en gran manera la programació de la Festa Major d’enguany, reduint el nombre d’activitats presents i modificant els formats per tal de complir les recomanacions sanitàries per a la prevenció de nous contagis. En aquest sentit, es van programar actes al carrer que ens permetessin mantenir les distàncies de seguretat a la vegada que manteníem la necessària dinamització cultural i veïnal del nostre municipi.

 

En un primer moment, els actes de la Festa Major s’havien preparat amb estrictes mesures de seguretat i prevenció: inscripció prèvia, aforaments limitats, desinfecció i delimitació perimetral dels espais... En aquest sentit, volem aprofitar per destacar i agrair la bona acollida per part de la ciutadania que totes les activitats han tingut.

 

En els últims dies s’ha produït una evolució negativa de la tendència de contagis, fet pel qual el Govern de la Generalitat va anunciar en roda de premsa diverses mesures per a fer-hi front. En la roda de premsa realitzada el dia 24 d’agost de 2020 per part de la Generalitat de Catalunya i la resolució en DOGC en referència a la restricció de la socialització que ens proposa el President de la Generalitat durant les properes 3 setmanes, hem hagut de prendre a contracor però amb plena responsabilitat la següent decisió:

 

Totes les activitats programades de la Festa Major de Forès 2020 queden cancel·lades com a conseqüència de les mesures proposades de la Generalitat de Catalunya i com a conseqüència de la situació actual de la pandèmia del COVID-19.

 

Forès sempre ha apostat decididament per la cultura, convençuts com estem de que les festes i la cultura son necessàries en la nostra societat i de que la Festa Major forma part de la nostra identitat. Aquesta difícil decisió s’ha pres fent prevaldre la salut de les persones per davant de qualsevol altra consideració.

 

Aprofitem per a fer una crida a la responsabilitat de totes i tots. Amb la nostra actuació quotidiana responsable, podem contribuir a evitar que la COVID-19 rebroti.

 
Menu