CONTINUEN LES OBRES DE REHABILITACIÓ DE CA L’HOSTALER ANTIC

08/10/2021

CONTINUEN LES OBRES DE REHABILITACIÓ DE CA L’HOSTALER ANTIC

Actualment segueix en peu l'obra de rehabilitació de Ca l’Hostaler Antic que permetrà millorar la connectivitat entre el mirador i la part baixa de Forès alhora que recupera i posa en valor elements arquitectònics singulars. A dia d'avui ja s'han executat les escales d’obra, la pavimentació de la nova plaça i aviat es començaran a realitzar les instal·lacions i aixecar tancaments. Així doncs, es manté la data prevista de finalització durant el mes de novembre.

 

Durant l’execució dels treballs arqueològics, sota la direcció de l’arqueòleg Isidre Pastor, es van recuperar un seguit d’elements constructius d’aquesta edificació, entre els quals en destaquen dos grans arcs apuntats, testimonis de la seva evolució arquitectònica. Amb tot, la troballa més rellevant és, sens dubte, l’obra d’un forn de pa de grans dimensions que es localitza just per sota del vial del carrer Major. Malgrat els esforços dels tècnics municipals, el precari estat de conservació no permetrà una reconstrucció d’aquest element singular. Alternativament, es proposarà una intervenció realitzada amb forja molt més lleugera que configurarà una reconstrucció en tres dimensions dels elements mancants que quedarà integrada en el nou projecte arquitectònic.

 

Aquesta proposta permetrà apreciar tota la rellevància d’aquesta estructura i, així mateix, recuperar un element del patrimoni històric del poble de Forès.

Menu