4 DE JUNY, TORNA EL FORÈS POESIA I MÚSICA!

10/05/2022

4 DE JUNY, TORNA EL FORÈS POESIA I MÚSICA!

El proper dissabte 4 de juny, Forès acollirà la dotzena edició del Forès Poesia i Música. Un any més, la música i la poesia seran les protagonistes d’aquesta diada tan especial on la cultura serà la protagonista indiscutible al Mirador de la Conca. Enguany, el certamen es dividirà en dos espais culturals: d’una banda l’Espai Mirador, ubicat a la plaça homònima, on es realitzaran tots els actes del matí; d’altra banda, l’Espai Carpa, que enguany es situarà a la nova zona esportiva Josep Maria Llorach i Corbella i acollirà els actes a partir del migdia.

 

El XII Forès Poesia i Música s’inaugurarà a l’Espai Mirador de la plaça del Mirador de Forès . Aquest acte inclourà un sentit record a Carme Juliana i Tobías, impulsora i alma mater del certamen, que ens va deixar enguany. Al llarg del matí hi haurà la novena Trobada de punts de llibre a Forès organitzada per l’Associació literària l’Escarritx de Montblanc.

 

En acabar, Josep Civit i Mateu presentarà el seu poemari “La Taula del Nàufrag”, premi Pont Vell de Poesia dins el I Certamen Literari Vila de Montblanc. Comptarà amb la intervenció de l’associació literària l’Escarritx de Montblanc.

 

Seguidament, Quatre Gotes presentarà “In Memoriam de Gabriel Ferrater” un espectacle basat en el llarg poema narratiu del mateix nom en què el poeta escriu una mena de memòria personal i moral de la guerra civil a la seva ciutat natal de Reus. Respon a un fil argumental, temàtic o suggestiu, sobre la guerra i la posició moral del poeta. S’arrodoneix amb altres textos seus que sintetitzen en pocs versos la visió ferrateriana de la vida, marcada per l’experiència de l’amor i del pas del temps. Un particular i sentit homenatge del certament cap al poeta en el centenari del seu naixement.

 

A continuació, es retrà homenatge al poeta Pau Civit i Poblet,  que ens va deixar el passat desembre. Assidu del certamen Forès Poesia i Música, admirador i coneixedor dels paisatges i de la gent de la comarca, portava al seu interior tot el sentiment i el bagatge que li feien escriure versos on l’amor i el desamor, els paratges i les formes de vida, interactuen dins dels mateixos poemes. Versos tintats de nostàlgia, somnis trencats, ferides obertes i inquietud per al futur que els assistents podran recitar en veu alta. El millor homenatge possible per a aquest poeta de la terra que ens sentim tan nostre.

 

Finalitzat aquest acte, ens desplaçarem cap a l’Espai Carpa, on es recuperarà la tradicional Fideuada Popular. Amb un preu de 12 €, els assistents podran gaudir d’una deliciosa fideuada recent feta regada, si escau, amb el vi rosat “Puig de Solivella”, un trepat D.O. Conca de Barberà, del celler Castell d’Or. El preu del dinar inclou la entrada per als concerts de Beth i Laura Andrés i el de SAU30.

 

Un cop dinats, l’Espai Carpa acollirà Beth i Laura Andrés que ens presentaran el seu disc “Natural Women”. Ens interpretaran cançons popularitzades per dones entre les quals ‘hi inclouen versions de Cindy Lauper y Nina Simone. Farem plegats un viatge íntim i sensible per les pròpies emocions de cadascú amb aquestes cançons que ens evocaran dolçament una part de la pròpia història vital.

 

A mitja tarda, Joan Reig, bateria dels Pets, ens presentarà el seu segon disc “Bagatzem” al carrer Orient, sota la imponent postal del casc antic de Forès. Ens trobarem un recull de cançons i poemes recents de collita pròpia, la majoria fruit de la recerca de respostes que ajudin a entendre el món d'ara mateix.

 

Després d’haver agafat forces tot sopant, encararem la recta final del certamen amb l’actuació a l’Espai Carpa de SAU30, que ens presentaran en directe els nous temes del disc “Mil i una nits i uns quants dies”. Ens retrobarem amb l’essència d’aquell rock brillant, que li és tant propi, i li dóna nous tocs sonors amb un plantejament global eclèctic i molt variat. Al concert, a banda dels nous temes del disc, no hi faltaran les grans cançons de Sau, que han traspassat edats, modes i fronteres. 

 

Feliços i satisfets de poder presentar aquesta nova edició del Forès poesia i música, esperem poder gaudir de la jornada un any més amb tots vosaltres!

 

A sota, els timings previstos.

Espai Mirador

Presentació XII Forès Poesia i Música 10:00h (Durada 30')

Presentació "La Taula del Nàufrag" de Josep Civit i Mateu amb Literària Escarritx 10:45h (Durada 30')

Per Quatre Gotes presenta In Memoriam - Any Ferrater  11:30h (Durada 50')

Forès homenatja Pau Civit i Poblet 12:30h (Durada 60')

 

Espai Carpa

Fideuada popular 14:00h

Beth i Laura Andrés presenten "Natural women" 17:00h (Durada 75')

Joan Reig presenta "Bagatzem" 19:00h ( Durada 75')

SAU30 presenta "Mil i una nits i uns quants dies" 22:30h (Durada 75')

 

Menu