APAREIX UN EXEMPLAR DE VESPA VELUTINA A FORÈS

05/05/2021

APAREIX UN EXEMPLAR DE VESPA VELUTINA A FORÈS

Aquesta setmana, un dels nostres veïns, Gerard Baiget, va localitzar al carrer Pla de la Bassa un exemplar de vespa asiàtica. Es va posar en contacte amb el Cos d’Agents Rurals, que van confirmar la troballa i miraran de localitzar el niu. En cas que es trobi casualment, el més prudent és no apropar-s’hi i, sobretot, no manipular-lo, per tal d’evitar un atac.

La vespa asiàtica (Vespa velutina nigrithorax) és una espècie exòtica invasora que ha arribat per quedar-se a casa nostra. El principal perill de la vespa asiàtica és per als altres insectes del nostre ecosistema, especialment les abelles de la mel, de les quals s’alimenta.

La proliferació de la vespa asiàtica té un efecte indirecte sobre la pol·linització de les plantes conreades i de la flora silvestre que també acaba afectant la producció de mel, de cera i d’altres productes apícoles.

En cas de patir la picada d’una vespa asiàtica, cal trucar al 061 en cas que sigueu al·lèrgic, us n’hagin picat moltes o bé s’hagi produït a la boca.

Si detectem un niu, cal avisar els agents rurals al correu velutinacar@gencat.cat o al telèfon 93 561 70 00.

 

Menu