CAMPANYA DE VACUNACIÓ DE LA GRIP 2020 A FORÈS

04/11/2020

CAMPANYA DE VACUNACIÓ DE LA GRIP 2020 A FORÈS

L’Agència de Salut Pública de Catalunya impulsa cada any una campanya de vacunació antigripal estacional, que s’adreça especialment a les persones que tenen un alt risc de complicacions si pateixen la grip  i també a les persones o grups que poden transmetre la grip a persones en situació d'alt risc, com ara els professionals de la salut.

El període ideal per vacunar-se contra la grip són els mesos d'octubre i novembre (tot i que la vacunació també es pot realitzar fora d'aquest període) i el seu efecte dura un any.

No obstant això, la vacunació no sempre impedeix contraure la grip: l'efectivitat depèn del grau de similitud entre les soques vacunals i les soques gripals circulants. També és menor entre persones amb factors de risc que entre els professionals sanitaris. També cal tenir en compte que en molts casos els símptomes gripals que apareixen en les persones vacunades no són grip sinó altres virasis freqüents en l'època de la vacunació.

Vacunar-se contra la grip és vital per reduir la transmissió de la malaltia i facilitar, alhora, la lluita contra la COVID-19.

La vacuna, que s’ha d’administrar cada any perquè la seva preparació varia en funció dels virus gripals, és segura i té uns efectes adversos mínims.

 

Preguntes freqüents sobre la vacunació de la grip

Qui s'ha de vacunar?

Les persones considerades de risc es poden vacunar gratuïtament al sistema sanitari públic:

  1. persones de 60 anys o més;
  2. dones embarassades i puèrperes;
  3. infants d'entre 6 mesos i 2 anys amb antecedents de prematuritat (nascuts abans de les 32 setmanes de gestació);
  4. persones amb malalties cròniques;
  5. persones de centres per a la gent gran o altres institucions tancades;
  6. persones amb obesitat mòrbida;
  7. persones que en cuiden d'altres que pertanyen a qualsevol dels col·lectius esmentats o que hi estan en contacte, i
  8. professionals de la salut, sociosanitaris i docents.

Què cal fer per vacunar-se?

A Forès, l’Ajuntament esta coordinant amb el CAP de Montblanc la distribució de les vacunes. Si hi esteu interessats us podeu inscriure:

  1. Enviant un WhatsApp amb els vostres nom i cognoms i edat al telèfon 683 44 72 06.
  2. Trucant a l’Ajuntament 977 89 27 62.

Altrament, també podeu de contactar amb el vostre centre d'atenció primària per demanar cita prèvia. Allà us donen dia i hora per vacunar-vos i us informen del lloc on heu d'anar per fer-ho. Aquest any els professionals dels equips d’atenció primària vacunaran en equipaments municipals. La campanya es va iniciar el 15 d’octubre i es prolongarà fins a finals de novembre.

Menu