EL COR MESTRAL POSA EL PUNT MUSICAL A LA MARE DE DÉU DE LA SALUT DE FORÈS 2021

08/12/2021

EL COR MESTRAL POSA EL PUNT MUSICAL A LA MARE DE DÉU DE LA SALUT DE FORÈS 2021

Ahir dimarts 7 de desembre Forès, el mirador de la Conca, va celebrar la seva tradicional Festa de la Mare de Déu de la Salut, patrona del municipi. Els actes  van començar a les 12:30h amb la tradicional missa en honor a la Mare de Déu de la Salut. La particularitat d’aquesta cerimònia rau en que aquest dia tan especial els feligresos assisteixen a l’ofici de cara a la verge, mirant el seu altar que es troba a l’ala nord de l’Església de Sant Miquel de Forès. Gairebé vuit cents anys d’història fan que sigui una de les festes més antigues de les nostres contrades.

Com cada any, aquesta diada es troba molt lligada al foment de les agrupacions corals de les nostres contrades. Enguany, el cor convidat ha estat l’Associació Cor Mestral de Reus, dirigits per Núria Francino i amb el contratenor Marc Guerris com a solista. Els assistents han pogut gaudir i emocionar-se amb l’espectacular repertori que ens han ofert, amb cançons i nadales de tots els temps i obres de producció pròpia, com “La dama de Reus”, de Francesc Rius i amb narració de Carme Simó. Totes les obres han estat acompanyades pel pianista Lluís Ràfales. Al finalitzar el concert, els càlids aplaudiments a peu dret del públic han estat el millor comiat a una vetllada inoblidable, que s’ha realitzat seguint totes les recomanacions per a la prevenció de la propagació del Covid 19.

Des del consistori, l’alcalde, Julià Josep Plaza i Briansó, ha valorat molt positivament l’assistència de veïns i veïnes als actes “malgrat que a vegades és complicat poder fer coincidir tothom en un pont on molta gent ha optat per viatjar arreu. Tot i això, un any més és constata la devoció de Forès per la Mare de Déu de la Salut i la voluntat de tots de poder tornar a fer poble plegats en una diada tan assenyalada com la d’avui”. Ha volgut manifestar el seu “profund agraïment a tothom que hi ha participat, com també a aquelles persones que han col·laborat amb La Marató de TV3 d’enguany, dedicada a la salut mental, amb el donatiu per a les mascaretes solidàries de Forès”, que s’han pogut adquirir durant la diada. Per últim, ha volgut “animar a tothom a ser solidaris, més encara en aquestes diades tan assenyalades”.

Menu