LA FESTA DEL SAGRAT COR DE FORÈS POSA EL PUNT I FINAL A L’ESTIU

05/09/2022

LA FESTA DEL SAGRAT COR DE FORÈS POSA EL PUNT I FINAL A L’ESTIU

El passat divendres 2 de setembre, Forès va celebrar la tradicional festa del Sagrat Cor de Jesús, una festa els orígens de la qual es perden en la història. Des de fa molts anys sempre s'ha celebrat el primer divendres de setembre. Com a festa religiosa de gran importància a la nostra comarca, aquell dia és reunien a Forès diversos sacerdots que venien de diferents pobles i duien a terme les pregaries tot cantant i acompanyats d'una orquestra. Actualment la festa es continua realitzant però d'una manera més senzilla.

 

La jornada es va iniciar amb una missa a l’església de Sant Miquel, que va comptar amb una cinquantena d’assistents. Finalitzat l’acte, tothom va poder assistir a una concert de música de cobla amb La Principal de Tarragona, que es va realitzar a la plaça del Mirador. El concert, que va durar uns noranta minuts, va fer vibrar als assistents amb peces tradicionals de cobla però també amb boleros i cançons més recents arranjades per a aquesta formació instrumental.

 

Acabat el concert, una quarantena d’assistents van gaudir d’un dinar popular al Local Social. Al finalitzar, es va voler acomiadar al pare Adam, el mossèn de Forès, que en aquesta jornada oficiava la seva darrera missa al poble.  El conjunt dels veïns i veïnes del municipi va cloure amb una gran ovació l’acte de reconeixement.

Menu