LA FESTA MAJOR DE FORÈS PREN EL CARRER AMB MOLTA MÚSICA, ACTIVITATS I TRADICIÓ

29/08/2021

LA FESTA MAJOR DE FORÈS PREN EL CARRER AMB MOLTA MÚSICA, ACTIVITATS I TRADICIÓ

La Festa Major de Forès, que s’ha celebrat els dies 27, 28 i 29 d’agost ha apostat enguany per un programa d’activitats a l’aire lliure per a totes les edats. Des de l’organització s’ha adaptat el programa previst a la situació actual de pervivència de la Covid 19, i en les activitats s’han seguit totes les mesures de seguretat. Tanmateix, s’han buscat noves fórmules per recuperar els actes més rellevants d’aquests dies per bé que repensats.

La trobada de germanor que altres anys s’articulava entorn del sopar comunitari del divendres enguany s’ha hagut de modificar i, a través de les cançons populars i de taverna del grup Julivert, ha estat la música tradicional d’aquí i d’arreu la que ha permès reviure aquest esperit popular de retrobament. El gran nombre d’assistents va demostrar que, malgrat tot, els veïns i veïnes de Forès tenien moltes ganes de recuperar la seva festivitat.

El dissabte al matí es va realitzar la segona edició del certamen de dibuix infantil “Pinta Forès”, que en la seva segona edició ha tingut una gran participació, gairebé una trentena de petits artistes participants que han plasmat amb aquarel·la els seu somnis i racons del seu poble.

A la tarda, grups bombolla de totes les edats van poder realitzar una gimcana GPS o geocerca organitzada per Drac Actiu. L’objectiu consistia en desxifrar un missatge a través de les diverses pistes que trobaven amagades pel poble. Amb una durada de més de dues hores, petits i grans van poder passar una estona divertida treballant en equip per a superar tots els reptes.

Al capvespre, el grup Loren va fer les delícies de tots els assistents amb el seu ampli repertori que incloïa èxits d’ara i sempre, amb versions de Doctor Prats, els Catarres i Buhos; però també de Louis Armstrong o Miguel Ríos. Bona música per a tots els paladars i edats en el marc incomparable de la plaça del mirador. Una vetllada que va acabar amb una calorosa ovació per part dels assistents, que gaudien de la música asseguts en les seves localitats.

El diumenge, i un cop finalitzada la missa de Festa Major, els nous gegantons de Forès van fer una exhibició dels seus balls amb en Miquel i la Miquela, els Gegants de Forès, acompanyats pels grallers del Tecler i pels constants aplaudiments del públic assistent. Amb aquest tradicional ball es va cloure el programa d’activitats de la Festa Major.

L’alcalde ha destacat la quantitat i la qualitat del actes organitzats malgrat les limitacions i ha agraït la implicació de tots els veïns i veïnes per mantenir la il·lusió i la col·laboració que fan possible la festa.

 

 

 

Menu