MANU GUIX I ROBA ESTESA CAPS DE CARTELL DEL FORÈS POESIA I MÚSICA 2023

21/05/2023

MANU GUIX I ROBA ESTESA CAPS DE CARTELL DEL FORÈS POESIA I MÚSICA 2023

El festival també comptarà amb l’homenatge al Rector de Vallfogona emmarcat en la commemoració dels 400 anys de la seva mort.

 

El dissabte 3 de juny torna el Forès Poesia i Música, el certamen que combina aquestes dues arts al mirador de la Conca. Organitzat conjuntament per l’Ajuntament de Forès i l’Associació Escarritx Literari, enguany arriba a la 13a edició portant els versos i les notes a diversos espais del municipi amb lectures, presentacions i concerts gratuïts.

Els actes s’iniciaran al matí, a la plaça del Mirador, amb la benvinguda i presentació del festival seguida de l’homenatge al Rector de Vallfogona en l’any que es commemoren els 400 anys de la seva mort. L’espectacle Francesc Vicent de Vallfogona: els versos del rector, d’Eduard Carmona i Guillem Callejón, conjuga l’obra del genial poeta amb la música més actual. Una proposta contemporània que es complementarà amb la lectura lliure de poemes del Rector i altres poetes que s’ha programat al migdia. Entremig, al mateix espai del Mirador, tindrà lloc la presentació del poemari La casa de les absències de la poetessa Helena Martínez-Ferreruela, guanyador del III premi Pont Vell de Poesia de Montblanc. Després serà el torn del grup musical Afers Domèstics que presentaran el seu segon treball titulat De poemes i planes, un recull de 8 poemes musicats amb l’amistat, el món rural o la natura com a elements en comú.

A la tarda, l’activitat es traslladarà a la carpa instal·lada a la nova zona esportiva on tindrà lloc el dinar popular i, seguidament, l’inici de la part més musical de la diada. Manu Guix, serà l’encarregat d’obrir la segona part del festival amb un format acústic on repassarà bona part de la seva discografia i també versionarà hits de Michael Jackson, Elton John o Mecano, en un concert proper i emotiu. Canviant el piano per la guitarra, tot seguit, el barceloní Èric Vinaixa presentarà un dels seus darrers treballs, Èric Vinaixa en poesia, un recital a cavall de la seva música íntima i preciosista i de la poesia d’alguns dels seus poetes preferits com Salvat-Papasseit.

El plat fort de la secció musical arribarà al vespre amb el concert de Roba Estesa. Amb la música festiva i combativa del seu darrer àlbum, Rosa permanent, les del Camp de Tarragona posaran el punt final a una nova vetllada de primavera amb la poesia i la música com a autèntiques protagonistes.

 

Forès, epicentre cultural de Catalunya el primer dissabte de juny

 

Des de la seva creació l’any, 2009, el festival Forès Poesia i Música ha demostrat la seva aposta consolidada vers la cultura en l’entorn rural i en el calendari festiu de la Conca de Barberà, aconseguint destacar un dels municipis més inspiradors del territori, triat pel poeta Joan Margarit per instal·lar una de les seves residències.

Durant les seves 13 edicions i pels diversos espais del festival han passat noms destacats de la literatura i la poesia catalana com el mateix Joan Margarit, Enric Cassasses, Olga Xirinacs o Dolors Miquel, entre altres. Mentre que en l’apartat de música, Roger Mas, Blaumut, Maria del Mar Bonet o Pau Riba han estat alguns dels artistes que han posat banda sonora als paisatges de Forès, el mirador de la Conca.

 

Programa

 

Espai Mirador:

10.00 h – Acte inaugural del XIII Forès Poesia i Música

10.15 h – Espectacle Francesc Vicent de Vallfogona: Els versos del Rector, d’Eduard Carmona i Guillem Callejón

11.15 h – Presentació del poemari La casa de les absències, d’Helena Martínez-Ferreruela

12.00 h – Presentació del disc De poemes i planes, d’Afers Domèstics

12.45 h – Recital de poesia amb micròfon obert

 

Espai Carpa – zona esportiva:

14.00 h – Fideuada popular (cal inscripció a fores.cat)

17.00 h – Concert Manu Guix en acústic

19.00 h – Concert-recital Èric Vinaixa en poesia

22.30 h – Concert Roba Estesa

Menu