NOVES MESURES PER EVITAR LA PROPAGACIÓ DE LA COVID19

26/10/2020

NOVES MESURES PER EVITAR LA PROPAGACIÓ DE LA COVID19

El govern espanyol torna a decretar l'estat d'alarma a tot l'Estat vuit mesos després i ho fa amb la idea que duri fins a la primavera del 2021, segons ha transcendit als mitjansEl president del govern espanyol ha confirmat en la roda de premsa posterior al consell de ministres que la seva idea és allargar-lo fins al 9 de maig. La validesa de la mesura queda supeditada a la seva aprovació per part del Congrés dels Diputats.


S’ha decretat un toc de queda nocturn, que "amb caràcter general" de les 23 hores a les 6 del matí  i altres mesures de restricció que quedaran en mans de les comunitats per intentar evitar un nou confinament total per frenar la pandèmia de la Covid. Catalunya ja ha anunciat que començarà el toc de queda a les deu de la nit.

 

Aquesta mesura s’ha realitzat per permetre a les comunitats modular les mesures i no haver de passar pels tribunals per validar-les i aplicar-ne algunes que afecten drets bàsics. Deu comunitats autònomes, entre elles Catalunya i Euskadi a més d'altres socialistes, ho havien reclamat en els darrers dies a Sánchez. Així doncs, seran les autonomies les que tindran més marge per decidir les mesures de contenció.

 

Des de l’Ajuntament de Forès demanem a tots els ciutadans i ciutadanes a respectar les directrius i recomanacions de les autoritats per a la prevenció de la propagació de la Covid-19. És responsabilitat de tots seguir les recomanacions per protegir a tots els nostres conciutadans.

Menu