RECORD DE PÚBLIC AL XII FORÈS POESIA I MÚSICA

10/06/2022

RECORD DE PÚBLIC AL XII FORÈS POESIA I MÚSICA

El passat dissabte 4 de juny es va celebrar la dotzena edició del certamen cultural Forès Poesia i Música. Aquesta edició ha buscat donar un pas endavant, i recuperar així algunes de les activitats que no s’havien pogut realitzar en edicions anteriors.

 

L’acte inaugural de la jornada va comptar amb la presència del reconegut cantautor Joan Isaac, que va enaltir la tasca dels organitzadors per aquestes dotze edicions. En finalitzar la cerimònia, es va descobrir una placa commemorativa en honor de na Carme Juliana i Tobías, una de les impulsores del certamen, que ens va deixar recentment.

 

Des de primera hora els assistents es van aplegar a l’espai habilitat per la llibreria La Baldufa de Montblanc cercant exemplars de reculls de poesia de poetes d’aquí i d’arreu. 

 

Durant el matí, va tenir lloc la IX Trobada de Punts de Llibre, on a més de realitzar la ja tradicional trobada de col·leccionistes, els assistents van poder obtenir un exemplar de l’exclusiu punt de llibre commemoratiu de la dotzena edició del “Forès Poesia i Música”.

 

A continuació es va donar pas a l’Associació Literària l’Escarritx, que va presentar "La Taula del Nàufrag" de Josep Civit i Mateu, que va tenir una gran acollida.

 

A les onze i mitja, es va retre un sentit homenatge al poeta reusenc Gabriel Ferrater en el centenari del seu naixement. L’agrupació Quatre Gotes va presentar In Memoriam, un espectacle basat en el llarg poema narratiu del mateix nom en què el poeta escriu una mena de memòria personal i moral de la guerra civil a la seva ciutat.

 

Per cloure el matí, es van llegir poemes del poeta Pau Civit i Poblet. Hom va poder descobrir els seus versos tintats de nostàlgia. El millor homenatge possible per a aquest poeta de la terra que ens sentim tan nostre.

 

Després de la tradicional fideuada, Beth i Laura Andrés que van presentar el seu disc “Natural Women”, on interpretaren cançons popularitzades per dones entre les quals vam trobar versions de Cindy Lauper y Nina Simone. El públic les va acomiadar amb una gran ovació que va emocionar ambdues artistes, que van voler destacar la calidesa del públic.

 

A mitja tarda, Joan Reig, bateria dels Pets, va presentar el seu segon disc “Bagatzem” al carrer Orient, sota la imponent silueta medieval del casc antic de Forès. Els assistents, vinguts d’arreu del territori, van cantar i ballar fins que es va pondre el Sol durant les gairebé dues hores d’actuació.

 

El sopar, preparat per Lo Racó del Mosset de Passanant, va permetre a tothom agafar forces per a la recta final del certamen amb l’actuació a l’Espai Carpa de SAU30, que van presentar en directe els nous temes del disc “Mil i una nits i uns quants dies”. La nit de Forès es va il·luminar amb l’autèntica l’essència del mític rock brillant català. Al concert, a banda dels nous temes del disc, no hi van faltar les grans cançons de Sau, corejades i ballades amb la màxima energia per a tots els assistents.   

 

Des de l'organització es valora molt positivament l’increment de visitants i  com es va desenvolupar la jornada. Destaca de manera especial la gran acollida que va tenir entre tots els assistents.

 

Moltes gràcies a tots per haver fet possible el XII Forès Poesia i Música.

 

Menu