XI EDICIÓ DEL FORÈS POESIA I MÚSICA: EL RETORN D’UN CLÀSSIC

06/06/2021

XI EDICIÓ DEL FORÈS POESIA I MÚSICA: EL RETORN D’UN CLÀSSIC

El passat dissabte 5 de juny es va celebrar la onzena edició del certamen cultural Forès Poesia i Música. Després de que la situació pandèmica de l’any 2020 obligués a posposar-lo, enguany es va reprendre amb la mateixa força i il·lusió de sempre per a tornar a obrir aquesta important finestra a la promoció de la música i la poesia catalana.

Enguany, les activitats poètiques i musicals es van dur a terme a l’entorn de la plaça del Mirador de Forès. En aquest sentit, es va aprofitar per estrenar el nou espai d’equipament del Mirador, recentment finalitzat. El temps va acompanyar durant tota la jornada, i els assistents van treure un bon partit dels barrets i mascaretes commemoratius que va repartir l’organització.

El tret de sortida el va donar l'alcalde de Forès, el Sr. Julià Josep Plaza i Briansó, fent un balanç dels èxits assolits en les passades deu edicions i realitzant un esbós de com serà aquest certamen en properes edicions. També es va voler fer especial esment a la figura del gran poeta adoptiu de Forès Joan Margarit, en l’any en que ens ha deixat.   

Des de primera hora, a l’espai habilitat per la llibreria La Baldufa de Montblanc, els assistents van poder obtenir un exemplar d’algun del seus reculls del poemes.  

Durant el matí, va tenir lloc la VIII Trobada de Punts de Llibre, on a més de realitzar la ja tradicional trobada de col·leccionistes, els assistents van poder obtenir un exemplar de l’exclusiu punt de llibre commemoratiu de la onzena edició del “Forès Poesia i Música”.

A continuació es va donar pas a l’Associació Literària l’Escarritx, que va representar els diàlegs inèdits entre el Rector de Vallfogona i en Perot Rocaguinarda, el bandoler més famós de la Catalunya de primers del segle XVII, un vespre de setembre de l'any 1609. El públic va participar profusament en l’obra, que va tenir una gran acollida.

Cap al migdia, es va voler retre un homenatge a Joan Margarit de la millor manera possible: llegint en veu alta la seva obra. Des de l’organització es vol agrair a tothom haver participat de manera tan intensa i compromesa en el moment més emotiu de la jornada, que es va cloure amb un gran aplaudiment.

Per cloure el matí, el cantautor Joan Isaac i l’actriu Carme Sansa van presentar Els set pecats capitals, set cançons d’una gran alçada musical i força poètica creades durant el confinament dels mesos de març i abril de 2020. La gran potència dramàtica de l’actriu combinada amb el talent musical del cantautor van fer vibrar els assistents que van omplir la plaça del Mirador de Forès. En finalitzar el concert, els artistes van voler destacar la gran acollida que havien tingut per part del públic i la bellesa de l’entorn de Forès.

A la tarda, el poeta montblanquí i membre de l’Escarritx Ser Oli, va presentar el seu darrer llibre, Ars Infernum, que recull versos que, amb vehemència, es pronuncien contra els silencis de la humanitat que el diner, i altres supersticions, pretenen salvaguardar.

A les sis de la tarda, el reconegut cantautor Quico Pi de la Serra va presentar el seu darrer disc, Cançons de combat, proposta que inclou cançons fetes fa molts anys, d'altres més recents i algunes d'altri, però totes emblemàtiques pel que fa a la temàtica. Acompanyat per la encisadora harmònica de Joan Pau Cumellas, es va entregar sense concessions a repassar l’actualitat a través de cançons fetes en diverses èpoques. Una gran ovació va cloure el concert i la emotiva jornada.

Des de l'organització es valora molt positivament com es va desenvolupar la jornada i la gran acollida que va tenir entre tots els assistents.

Moltes gràcies a tots per haver fet possible l’XI Forès poesia i música.

Menu